Honlap > Újdonságok

Új és frissített oldalak

(1/3) > >>

admin:
Kissé hosszúra sikeredett őszi-téli álomból kezd ébredezni a kiralyko.ro...

Ennek első jele az online térkép frissülése! Egyrészt felkerült rá egy-két újabb útvonal, másrészt megváltozott az alaptérkép: eddig a Google műholdfelvételét használtam alapbeállításként, mostantól viszont az OpenCycleMap térképe fog betöltődni alapértelmezettként. Tekintve, hogy így (belenagyítással) impozáns 10 méteres szintvonalközű alaptérképen tanulmányozhatjuk a hegységet, jelenleg ez tűnik a legpraktikusabbnak.

admin:
Télire jól jöhet az aktuális időjárás rovatban elhelyezett két új link: hóborítottság adatok (országos) és lavinajelentés (románul).

admin:
Újabb szakadékvölgyet bemutató oldal került fel a honlapra (Hidak szakadékvölgye), továbbá két másik szakadékvölgy bemutatása is teljesebb lett (Călineţ-szakadékvölgy és Lándzsa-szakadék) a napokban. Mindhárom leírást hasznos fotóanyag egészíti ki.

Köszönet Gáspár László Zsoltnak a közreműködésért!

admin:
Bővült a Királykővel kapcsolatos irodalomjegyzék: két nemrég bedigitalizált, több mint 100 évvel ezelőtt keltezett írás érhető el mostantól az oldalról: Méhely Lajos 1894-es leírása a Királykő sziklaszorosairól, illetve Solymásy Ágost 1898-as beszámolója a Propasta szakadékról (vagyis a Zernyesti-szorosról).

admin:
Újabb írások kerültek fel az irodalomjegyzékbe, szintén az egykori Erdély c. folyóirat korai számaiból.

Veress Endre 1892-ben írt ismertetőjének vége hiányzik ugyan, de így is érdekes: például feljegyzi a Pásztor-csúcs nyugati oldalról történt első megmászásait, valamint az első ismert gerinctúrát.

Szádeczky Lajos túrabeszámolója pedig érzékletes képet ad a nyugati falon Friedrich Deubel által néhány évvel azelőtt kijelzett úton történő leereszkedés veszedelmeiről.

Jó olvasgatást!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése