Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - admin

Oldalak: [1]
1
Autós információk / M43-A1 autópályák
« Dátum: 2015. július 13. - 13:03:51 »
Jó hírrel szolgálhatok a Királykő magyarországi szerelmeseinek (már aki még nem hallott róla)! Tegnapelőtt szombaton megtörtént az M43-as határig tartó szakaszának, az új határátkelőnek, valamint az Arad érintésével Temesvárig vezető A1-es autópálya hiányzó szakaszainak átadása, ami lényegesen megkönnyíti Dél-Erdély elérését Magyarország felől.

Bővebb beszámoló az átadásról a Nyugati Jelen cikkében.

Ha egyszer elkészül az A1-es Temesvár és Déva közötti szakasza (ennek építése folyamatban van), akkor egészen Nagyszebenig autópályán juthatunk el. A továbbiakra egyelőre csak távlati elképzelések vannak, ami tudjuk mit jelent, de azért örüljünk annak, ami elkészült, illetve belátható időn belül el fog készülni... ;)

2
Az eddigi egyhetes, 30 napos és 12 hónapos útmatricadíj mellett bevezették Romániában a 10 napos és a 90 napos úthasználatra jogosító matricákat. Mint ismeretes minden Romániába belépő gépjárműre kötelező kiváltani az útmatricát. A személyautókra vonatkozó új, 10 napos úthasználati díj 4 euróba, míg a 90 napos 13 euróba kerül. Az egyhetes, a 30 napos valamint az 1 évre szóló útmatrica továbbra is érvényben marad, az eddigi 3, 7 illetve 28 eurós díjért. Az összeget euróban szabták meg, de kifizethetőek lejben is. Az útmatricák megvásárolhatók a legtöbb határátkelőhelyen és a benzinkutaknál.

forrás: padis.hu

3
Autós információk / Figyelmeztető táblák
« Dátum: 2012. április 13. - 13:03:45 »
Veszélyes útszakaszra hívja fel a figyelmet Romániában egy új közlekedési táblatípus. További részleteket az index cikkében olvashatunk, a megjelölt útszakaszokat pedig a hartapunctelornegre.ro oldalon lehet megnézni.

4
Sajtófigyelő / Királykő a Duna TV-n
« Dátum: 2012. március 19. - 22:49:46 »
A Duna TV Hazajáró című turisztikai magazinműsora hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

Most vasárnap (március 25-én) 14:40-kor a Királykő és környéke kerül sorra. Aki teheti, nézze meg!

5
Hírek és beszámolók / Menedékhelyek állapota
« Dátum: 2010. november 03. - 22:08:44 »
Kis késéssel adjuk tovább a hírt, miszerint a múlt hónapban megjavították a Hegyes-csúcsi Lehmann-menedéket: ablakcserére, priccs felújításra és szigetelés javításra került sor.

6
Újdonságok / Új fotók a galériában
« Dátum: 2010. február 28. - 17:56:04 »
Számos új kép került fel a fotógalériába, hála Maier Györgynek Székelyudvarhelyről. A képek darabszáma most már indokolttá tette a tematikus bontást, ezért az is elvégeztetett. 8)

7
Újdonságok / Új és frissített oldalak
« Dátum: 2009. december 27. - 00:07:58 »
Kissé hosszúra sikeredett őszi-téli álomból kezd ébredezni a kiralyko.ro...

Ennek első jele az online térkép frissülése! Egyrészt felkerült rá egy-két újabb útvonal, másrészt megváltozott az alaptérkép: eddig a Google műholdfelvételét használtam alapbeállításként, mostantól viszont az OpenCycleMap térképe fog betöltődni alapértelmezettként. Tekintve, hogy így (belenagyítással) impozáns 10 méteres szintvonalközű alaptérképen tanulmányozhatjuk a hegységet, jelenleg ez tűnik a legpraktikusabbnak.

8
Sajtófigyelő / Baleset
« Dátum: 2009. augusztus 27. - 09:03:05 »
Újabb baleset történt a Királykőben, augusztus 18-án. Egy francia turista a Cimbalom-csúcs környékén egyensúlyát veszítette és a mélybe zuhant. A mentés nehéz körülmények között, helikopter segítségével zajlott, a súlyos balesetet szenvedett nő csak félig volt magánál mikor a mentők átvették.

(Forrás: Paprika Rádió)

9
Sajtófigyelő / Halálos baleset
« Dátum: 2009. június 29. - 12:32:16 »
Szombat este szakadékba zuhant egy 24 éves lány. Az eset sajnálatossága ellenére jól példázza, mennyire veszélyes nem komolyan venni a figyelmeztetéseket.

A baleset részleteiről bővebben itt.

10
Hírek és beszámolók / Új geoláda a Királykőben
« Dátum: 2009. június 01. - 10:49:44 »
Nemrég kettőre nőtt a hegység geoládáinak száma: az új rejtés a Kis-Királykőn található.

11
Sajtófigyelő / Eltévedt turisták
« Dátum: 2009. május 25. - 20:41:34 »
Tegnap este három bukaresti turistát kellett kimenteni a Királykő egyik jelzetlen útjáról (forrás: Braşovul Tau).

12
Hírek és beszámolók / Zernyest-Brassó menetrend
« Dátum: 2009. május 19. - 22:51:15 »
Tudna valaki információval szolgálni a Zernyest és Brassó közötti vonatok menetrendjéről? Szívesen feltennénk az aktuális menetrendet az oldalra, de egyelőre nem tudunk semmi pontosat.

13
Újdonságok / Fórum
« Dátum: 2009. május 19. - 22:45:05 »
Az elmúlt napokban a retyezat.ro oldal fórumát ért spam-robot támadás miatt itt is tovább szigorítottam az új tagok regisztrációját. Ez egyrészt egy fifikásabb "vizuális megerősítő kód" képében jelenik meg, másrészt pedig minden új tag esetében adminisztrátori jóváhagyás szükséges a regisztráció véglegesítéséhez. Remélhetőleg egy jó ideig ez visszatartja az illetékteleneket.

Oldalak: [1]