EUB utazási biztosítások

Utasbiztosítás

A balesetbiztosítás fontosságáról

kinek és mikor lehet rá szüksége?

Amikor komolyabb hegyi túrákra készülünk, a szükséges felszerelés mellett biztonságunk érdekében érdemes beszerezni és magunkkal vinni két fontos dokumentumot is:

Egyik az ingyenesen megigényelhető Európai Egészségbiztosítási Kártya, mellyel az EU bármely tagállamában (továbbá Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban) igénybe vehetjük az adott ország állami egészségügyi ellátását, amennyiben az orvosi szempontból szükséges (ugyanolyan feltételekkel és költségek megfizetésével, mint az adott országban biztosítással rendelkező személyek - ez bizonyos országokban ingyenes, másokban nem).

A másik az utasbiztosítás, amit nem helyettesít a fent említett Európai Egészségbiztosítási Kártya megléte. Mivel a társadalombiztosítás külföldön csak a sürgősségi ellátást finanszírozza, egy esetleges balesetből fakadó mentés (pl. ha bokaficam vagy törött láb miatt nem tudunk saját lábunkon lejönni a hegyről) akár többezer eurós költségei biztosítás híján teljes mértékben ránk hárulnak. Ezért kiemelten fontos a számunkra megfelelő utasbiztosítás megkötése.

A Királykőbe készülőknek

gyors és egyszerű biztosításkötés

A Királykőbe (vagy bármely más magashegységbe) induló magyar állampolgárok számára ajánlott termék az EUB Szimpla, Normál, ill. Ász (az elnevezések különböző fedezeti szinteket takarnak) biztosítás Sport Plusz kiegészítéssel. Az EUB Biztosítóval kötött megállapodásnak köszönhetően ez a biztosítás (és természetesen más konstrukciók is) közvetlenül, felár nélkül online is megköthető a kiralyko.ro oldaláról! Ehhez nincs más teendőnk, mint az alábbi zöld hátterű szövegre kattintani, a felnyíló ablakban kiválasztani a kívánt terméket (hegyvidéki utak esetén a Hegymászás, Extrém sport vagy Téli sport kategóriák közül az egyiket), majd megadni a szükséges adatokat és kész is!