Impresszum

| köszöntő | tartalom | szerkesztőség | támogatás | felhasználás |

Köszöntő

hogy kerül a csizma az asztalra

Üdvözöljük a kedves látogatókat! Célunk egy hiánypótló, magyar nyelvű weboldal létrehozása a „Kárpátok gyöngyszemeként” is emlegetett Királykőről, ahol szeretnénk összegyűjteni minél több hasznos információt erről a nem csak nevében fenséges hegységről. Természetesen örömmel veszünk bármilyen további segítséget (javaslatokat, információt, képeket, személyes tapasztalatokat stb.) az oldal fejlesztéséhez. Kapcsolatfelvétel céljára rendelkezésre áll a fórum (ehhez regisztráció szükséges), de meg lehet keresni személyes üzenetben is (ez regisztráció nélkül is megvalósítható).

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik eddig hozzájárultak a fotógaléria tartalmához, vagy értékes információkat osztottak meg a fórumban. Ezen felül főszerkesztőként külön köszönöm Csáki Istvánnak a kezdeti buzdítást, valamint a sziklamászó utak terén nyújtott segítségét; Bedő Zoltánnak a Kis-Királykő és a Nagy-Királykő gerincútjainak részletgazdag leírását; Gáspár László Zsoltnak pedig az egyes szakadékvölgyek ismertetéséhez való hozzájárulását.


| oldal elejére |

A tartalomról

mit rejt a csizma

Bár egyes fejezetek még továbbra is fejlesztés alatt állnak, az oldal már jelenlegi állapotában is sok információt tartalmaz. Fotógalériánk gazdag képanyaga mintegy meghívóul szolgál a kivételes természeti értékekkel rendelkező hegységbe, a Királykő általános bemutatása mellett pedig bővebben olvashatunk a hegység vonzerejét adó főgerincről és számos szakadékvölgyéről is. Az oldal részletes tájékoztatást ad továbbá a Királykő megközelítéséről és szálláslehetőségeiről, valamint az aktuális és a várható időjárásról.

A Királykőbe készülődő bakancsos turisták a népszerű térkép-oldal szolgáltatásán kívül számos további megszívlelendő tanácsot találnak itt a hegység turistaútjainak bejárásához. Szintén hasznos holminak bizonyulhat a túlélőszótár, ami a túrák során előforduló leggyakoribb szavak és kifejezések román megfelelőit tartalmazza. Mindezt egy hegymászóknak szánt oldal egészíti ki, ami szakavatott segítő közreműködésével készült.

Az oldal saját fórumában további hasznos információkra lelhetünk. Regisztrált tagoknak lehetősége nyílik az aktív részvételre is, ezt a funkciót immár egyre többen használják. Az aktuális hírekről, oldalfrissítésekről és bővítésekről szintén a fórum megfelelő témáiból lehet értesülni. A „régi idők fociját” kedvelők számára pedig a múltidéző rovat tartogat érdekességeket.


| oldal elejére |

Szerkesztőség

a cipészekről

Oldalgazda: Budai Péter. A Retyezátot és a Radnai-havasokat bemutató korábbi weboldalaim mintájára Csáki István állt elő az ötlettel, hogy jó lenne folytatni a Kárpát-koszorú erdélyi hegyeinek internetes kalauzát, mégpedig a Királykővel. 2009 tavaszán bele is fogtunk a munkába, amit szerkesztőként és webmesterként azóta is folytatok, amennyire szabadidőm engedi. Időközben szerencsére akadt további segítség az oldal fejlesztésében: Bedő Zoltán és Gáspár László Zsolt is jelentős mértékben hozzájárult a jelenlegi készültséghez. Közreműködésüket ezúton is köszönöm.

Kapcsolatfelvétel


| oldal elejére |

Támogatási lehetőségek

cipőápolási segédlet :)

Hasznosnak találod az oldalt és szeretnél segíteni a fenntartásában? Ezt most már akár háromféle módon is megteheted: külföldi utazásaid alkalmával köss utasbiztosítást a kiralyko.ro online felületén keresztül, vagy vásárolj bármilyen hűtőmágnest a Mágnesműhely webáruház széles választékából, de ha már nincs hová tenni újabb hűtőmágneseket, akkor adományozhatsz is tetszőleges összeget a PayPal rendszerén keresztül.

Bármelyik lehetőséget választod, köszönöm!

Mágnesműhely

| oldal elejére |

Felhasználás

a bakancsviselés szabályai

Ahogy az minden oldal láblécében olvasható, a kiralyko.ro tartalmának bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában történő további felhasználása, illetve utánközlése az oldal szerkesztőjének engedélyéhez kötött. Az itt közölt fotókkal kapcsolatban ezen felül a képgalériában leírtak veendők irányadónak, azaz minden esetben a fotók készítőinek hozzájárulása is szükséges. A velük való kapcsolatfelvételben a szerkesztő tud segíteni.

Köszönöm az együttműködést és a megértést!